Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

P17/02: Bergmarksmål igen

Sveriges sjuttonåringar träningslandskampar just nu i spanska La Manga. Jag får väl lov att erkänna att jag totalt missade den första matchen i förrgår. Men det gick ju rätt bra ändå. Sverige mötte Rumänien och vann med 5-0. För de två ÖSK-spelarna i truppen blev det då inte så värst mycket speltid. Niclas Bergmark blev inbytt i den 74:e minuten medan Dennis Collander blev kvar på bänken hela matchen.

Idag mötte Sverige Norge som besegrades med 3-0. Båda ÖSK-spelarna var med från start och Dennis Collander hade fått äran att bära kaptensbindeln. Niclas Bergmark har i landslagssammanhang visat sig förvånansvärt målfarlig (med tanke på att han spelar mittback). Idag gjorde han sitt tredje landslagsmål då han gav Sverige ledningen efter att ha skarvat bollen i mål efter en hörna. Ingen av ÖSKarna blev utbytt utan spelade hela matchen.

SvFF: Ny seger för P17 i La Manga

Turneringen avslutas med en gruppfinal mot Tjeckien på måndag. De har precis som Sverige vunnit sina matcher mot Rumänien och Norge om än med något beskedligare resultatsiffror.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.