Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2018/19: ÖSK räknar inte med Tranberg men hoppas kanske på Igboananike

NA:s Fredrik Carlsson talade med Magnus Sköldmark igår.

ÖSK räknar inte med Viktor Tranberg.

ÖSKs låneavtal av Viktor Tranberg sträcker sig fram till årsskiftet. Han borde alltså utifrån sin kontraktsmässiga status vara på plats då ÖSK idag påbörjar decemberträningen.
– Vi utgår ifrån att han inte är på plats. Han har haft möjligheten att välja och det är möjligt att han tränar med Nordsjälland i Danmark, säger Magnus Sköldmark till Carlsson. Det låter väl ungefär som att ÖSK sagt till honom att det inte är någon idé för honom att återvända till Örebro, eftersom man ändå inte avser att lösa honom från hans kontrakt. Hade man avsett att göra det hade man tvärtom varit rätt angelägen att ha honom här.

Kennedy Igboananike fortfarande en möjlighet.

Magnus Sköldmark bekräftar, att man söker en välmeriterad anfallare.
– Vi letar efter en spelare som i den positionen ska vara en startspelare och då är det viktigt att han har en historik att ha varit en startspelare, konkretiserar Sköldmark.
Beträffande Kennedy verkar han inte helt ha försvunnit ur ÖSKs planer.
– Vi tittar på alternativ på positionen nummer nio och där är Kennedy Igboananike fortfarande ett alternativ förklarar sportchefen.

En märklig historia med Kennedy, tycker jag. ÖSK verkar ju ha varit så säker på att han skulle gå vidare, att de inte ens lämnade något kontraktsförlängningsförslag till honom. Något som dessutom inte verkade att bekymra spelaren det minsta.

Att han trots allt fortfarande anses som ett alternativ bör väl innebära, att det inte varit så lätt för honom att hitta ett nytt lag att spela för. I så fall kan han komma tillbaka till ÖSK, som verkar vara positiva till en fortsättning. Jag hoppas dock, att ÖSK samtidigt jobbar på alternativa möjligheter. Att göra sig beroende av om Kennedy kan fixa ett nytt lag att spela för eller ej verkar vara alldeles för riskabelt. Vill det sig illa blir det ingen alls.

NA (Betalvägg): Silly Season bloggen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.