Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Upphittad på nätet: James Frempong

En ung och förhoppningsfull spelare på ÖSKs träningsläger på Cypern år 2008. James var då 19 år och hans framtid såg väldigt ljus ut.


Den utmärkta Norrköpings-bloggen Kamraterna har fått tag på James Frempong och hört sig för med honom om hur livet gestaltat sig efter hans fotbollskarriär. (Artikeln är från januari i år, men fortfarande intressant).

Jo, det verkar ha gått rätt bra för James trots (eller kanske för att) han fick lov att lämna fotbollen tidigt på grund av sina återkommande knäproblem. Han tillhörde det fåtal fotbollsspelare som utnyttjade sin lediga tid till att studera. Studier som så småningom bland annat resulterade i en master i statsvetenskap. Därefter har han jobbat på Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, med projektarbete på SvFF och är numera (eller var i alla fall i början av året) anställd som forskningsassistent på Campus Norrköping.

Tiden i Örebro fick ett trist slut. Han tyckte att han blev utfryst av tränaren Sixten Boström, som ville bli av med honom. Det kan nog mycket väl stämma. Boström var inte mycket för talangutveckling. När hans kontrakt löpt ut blev det därför inte någon förlängning utan han hamnade i Gefle hos Urban Hammar (som kände honom väl sedan tidigare).

Kamraterna: Frempong om livet efter fotbollskarriären och spelet bakom kulisserna

Spelarstatistiken från Fotbolltransfers.com.

James var en mycket duktig spelare, bollsäker och svårfångad. Därför är det lite förvånande att se att han under sin karriär ändå inte åstadkom mer än 4 mål och 6 målgivande passningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.