Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2018/19:IFK Göteborg vill ha Astrit

Expressens Göteborgsedition skriver idag, att ÖSKs föredetting Astrit Ajdarevic står överst på IFK Göteborgs önskelista inför den kommande säsongen. Intresset fanns redan i somras och då komenterade Astrits agent Miro Jaganjac Saken på följande sätt.
– IFK kom med ett jättefint erbjudande, både sportsligt och ekonomiskt. Klubben hade inte kunnat göra något mer, men alla pusselbitar föll inte på plats och det handlar om saker i Grekland. Vi pratade med Mats (Gren, sportchef) och Poya (Asbaghi, tränare) och Astrit hade kunnat tänka sig IFK, han gillar den fotbollen Poya vill spela.

Sedan dess har väl komplikationerna i Grekland försvunnit – jag antar att det handlade om den ersättning som AEK ville ha för att släppa honom. Enligt GT skall dessutom spelarens ekonomiska önskemål vara lägre nu än vad de var i somras. IFK Göteborg lär dock fortfarande brottas med sin ekonomi, så det är inte säkert att de anser sig ha råd att ta in honom i klubben.

Vad som tala för att det blir till Göteborg som Astrit flyttar den här gången är att hans nyblivna fru är från Göteborg och att paret skall bli föräldrar i sommar. Astrit har ju sin familj på Västkusten i Falkenberg så rent socialt finns det väl en hel del som talar för att hans val kommer att bli en Göteborgsklubb. Han är dock fortfarande mer intresserad av ett bra bud från utlandet, men verkar samtidigt inställd på att det nog inte kommer något sådant.

GT: Bröt sitt kontrakt – öppnar för Blåvitt

Lite lustigt är det väl att sportpressen alltid väljer att låta det se ut som om det var spelaren som bröt kontraktet. När det i själva verket i de allra flesta fallen var tvärtom. Spelare som själva bryter kontrakt förekommer väl egentligen bara när de inte får någon lön. Då har de ju inget att förlora.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.