Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Pode får lämna Trelleborg

Marcus Pode i ÖSKs matchdress på Grenadjärsvallen (juli 2013)

ÖSKs föredetting Marcus Pode har fått det trista beskedet, att hans nuvarande klubb Trelleborgs FF inte avser att förnya/förlänga hans kontrakt. Han är den namnkunnigaste av fem spelare som får lämna klubben efter den här säsongen.

Pode kom till ÖSK på lån från Mjällby sommaren 2013. ÖSK spelade det året i Superettan och tanken var väl, att han skulle spetsa anfallet i jakten på ett allsvenskt kontrakt.

ÖSK tog sig tillbaka till Allsvenskan, men bidraget från Podes del var minimalt. Därför väckte det en hel del överraskning när den nu kontraktslöse spelaren skrev ett tvåårskontrakt med Sportklubben. Förklaringen till detta lär vara, att det fanns en option enligt vilken spelaren kunde förlänga med ÖSK om laget gick upp till Allsvenskan igen.

Året därpå blev dock ett gyllene år för skåningen. 26 spelade matcher, 10 mål och 4 assist blev poängskörden det året. Frågan är väl om det inte var hans bästa år i karriären. År 2015 blev inte alls lika framgångsrikt och det var väl ingen som saknade honom (som spelare) när han inte fick någon ny förlängning. Men det verkar ha varit en trevlig person och på det sättet lämnade han säkert ett tomrum efter sig då han återvände till Trelleborg.

Trelleborgs FF: Fem spelare lämnar Trelleborgs FF

Marcus Pode. Karriärstatistik från Fotbolltransfers.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.