Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2018/19: Ajdarevic på väg lämna Grekland

Astrit Ajdarevic då ÖSK mötte GIF Sundsvall i U21-serien (september 2015).


Under de senaste dagarna har det skrivits en del om ÖSKs föredetting Astrit Ajdarevic. Av allt att döma kommer hans kontrakt med den grekiska storklubben AEK att avslutas i förtid. Hans kontrakt går ut i månadsskiftet juni/juli nästa år, men det mesta tyder på att han redan kommer att lämna klubben redan före det kommande årsskiftet.

– Vi pratar och vi är nära. Vi är mycket närmre än vad vi var för några dagar sedan. Vi får se de närmaste två, tre dagarna om hur det ser ut. Om vi avbryter eller inte. Men det ser positivt ut, säger han till Fotbollskanalen.

Ett lite mer krasst sätt att uttrycka saken är väl att säga, att han är på väg att få sparken, eftersom klubben inte anser att de har någon större användning för honom. De diskussioner som nu pågår handlar väl i första hand om hur mycket AEK skall betala för att få tillåtelse att avsluta kontraktet i förtid. Astrit förlorar ju en hel del pengar på att lämna klubben redan nu och vill säkert ha en viss kompensation för detta.

På frågan om Sverige lockade eller om han vill vara kvar utomlands svarade han:
– Känns det rätt så absolut. Då ska det vara rätt för familjen för min familjesituation har förändrats, jag ska bli farsa så det är många bitar som ska falla på plats. Sedan om det är Sverige eller någon annat, det får vi se.

Astrit är väl inte riktigt säker på hur pass attraktiv han är i dagsläget och om hans status räcker för att få ett ”vettigt” kontrakt utomlands. Nu har han ju trots allt spelat en hel del för AEK, vilket borde lyfta hans CV. Men Sverige finns ju alltid som ett sistahandsalternativ för utlandsproffs, som mer eller mindre oplanerat blivit laglösa.

Hos en del ÖSK-supportrar har detta väckt ett hopp om att Astrit för tredje gången skall dra på sig den svartvita klubbdressen. Sannolikheten för att detta skall ske nu är nog inte så stor. För att en återkomst till ÖSK skall bli verklighet krävs dels att det inte blir någon fortsättning utomlands, samt att ÖSK kan erbjuda bättre villkor än vad andra intresserade klubbar kan. ÖSK kan knappast konkurrera lönemässigt, men kan erbjuda en bra fotbollsmiljö, bra stämning (i laget) och ett hyfsat kompetent tränarteam. Men frågan är hur långt det räcker i en svensk konkurrens.

Mitt tips är att om han återvänder till Sverige så kommer det att bli till BK Häcken. De brukar ju göra den typen av affärer. Eller Norrköping.

För egen del är jag inte speciellt lockad av att se Astrit i ÖSK igen. Visst, han kan vara fruktansvärt bra då han är bra. Men han drar samtidigt ner lagets prestation då han är ur form. Något som man såg tydligt då han återvände till ÖSK efter OS-deltagandet. Den hösten bidrog han inte med särskilt mycket. Dessutom är det inte bra för ÖSKs utveckling att göra sig beroende av en enda spelare. Det var ju samma sak med Besara. Då han var ur form var det inte mycket i lagets spel som stämde.

Fotbollskanalen: Ajdarevic detaljer från att bryta kontraktet med AEK

En mer rättvisande rubrik hade säkert varit: ”AEK detaljer från att bryta kontraktet med Ajdarevic”. För det är väl ingen tvekan om vem det är som vill bryta kontraktet.

Statistik från Fotbolltransfers.com.

Astrit har onekligen redan hunnit med en hel del under sin karriär.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.