Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ahmed Yasin till klubb i Qatar

Det blir varmare nu för Ahmed Yasin.

Idag (eller om det möjligen var igår) blev det klart att ÖSKs föredetting Ahmed Yasin på nytt byter klubb. Klart verkar det i alla fall vara i Qatar, där Al Khor Sports Club bekräftat signaturen. Mindre klart än så länge i Solna, där AIK ännu inte uttalat sig i frågan. Klubbarna skall väl komma överens om betalningar etc, innan AIK släpper spelarregistreringen.

Yasin, som med jämna mellanrum återvänder till Sverige för att vara närmare familjen i Örebro, känner tydligen starkt för ytterligare ett (fotbolls)miljöombyte. Att AIKs tränare Rickard Norling och Ahmed Yasin inte varit helt kompatibla rent fotbollsmässigt har framstått rätt tydligt.

I AIK går det trögt medan han förra hösten , då han var utlånad till BK Häcken, stod för sju mål och tre målgivande passningar under de femton matcher han spelade för laget från Hisingen.

Förmodligen bra för Norling att det blir en klubb långt borta från Sverige, som blir Yasins nästa adress. Då blir risken för mindre smickrande jämförelser med vad AIK-tränaren fått ut av honom inte så stor.

NA: Officiellt: Ahmed Yasin lämnar AIK – flyttar till Qatar
Wikipedia: Al Khor

Statistiken från Fotbolltransfers.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.