Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

SvFF: Fortsättning följer för Frebran

Svenska Fotbollförbundet lämnar på sin webbplats lite information om vad som väntar på det kommande förbundsmötet nu på lördag.

Bland programpunkterna finns bland annat val av förbundsstyrelse i tillämpliga delar. Rose-Marie Frebran, vars tvååriga mandat nu löper ut, föreslås till omval för en ny tvåårsperiod. Till ny ledamot i styrelsen förslås Anette Karhu, ordförande i Örebro Läns Fotbollförbund. Detta innebär att alla de tre kvinnliga styrelsemedlemmarna i SvFF:s kommer från Örebro. Den tredje är Annika Grälls, som sitter på ett mandat från Elitfotboll Dam (EFD), där hon är ordförande.

Rose-Marie Frebran är även vice ordförande i Föreningen Svensk Elitfotboll (SEF) och har alltså haft en styrelseplats i både SEF och SvFF. Det är dock tveksamt om hon kommer att fortsätta i SEF eftersom dessa styrelsemedlemmar brukar ha en direkt koppling till en klubb i Allsvenskan eller Superettan. I och med att Frebran lämnade ordförandeskapet i Örebro SK FK vid årsmötet 2017, så finns inte längre denna länk i hennes fall. SEF har sitt årsmöte nästa vecka och då lär det väl ge sig om hon sitter kvar även i denna förening.

SvFF: Inför förbundsmötet på lördag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.