Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Berger till Rynninge

Emil Berger lämnar BK Forward för Rynninge IK.


Rynninge och Emil Berger står för en riktig försäsongsbomb i den lokala fotbollsvärlden. Rynninge meddelar idag på sin webbsida, att man skrivit kontrakt med ÖSKs föredetting Emil Berger. Emil som under de senaste åren varit en stöttepelare på BK Forwards mittfält byter alltså till lokalkonkurrenten och uppstickaren Rynninge, som förbereder sig för sin första säsong någonsin i div 1.

Det är inte utan att man undrar vad som ligger bakom den här övergången. Forward har ju haft en odiskutabel position som Örebros andralag och varit den klubb som de flesta spelare, som inte tagit en plats hos ÖSK, hamnat i. Nu när både Rynninge och Karlslund spelar på samma nivå som Forward verkar det dock att bli en betydligt större kamp om fotbollstalangerna.

I Rynninges trupp finns det gott om spelare med en ÖSK-bakgrund och Emil blir bland annat lagkamrat med Jonathan Lundberg som lämnade ÖSKs A-trupp efter säsongen 2017. Förhoppningsvis kommer vi att få se båda i aktion den 24 januari, då ÖSK möter RIK i en tidig träningsmatch.

Rynninge IK: Emil Berger klar för Rynninge IK
NA: Emil Berger går till konkurrenten


Tillägg.
NA har intervjuat Berger och publicerar resultatet av intervjun bakom sin betalvägg. Enligt Berger var anledningen till klubbytet att han ville prova på något nytt.
– Jag vill testa nåt nytt, det har växt fram under ett tag, och Rynninge känns spännande nu, säger Berger till tidningen.

Han verkar dessutom ha varit rejält trött på Forward, eftersom han även kollade läget med Karlslund. Rynninge lär väl inte ha det bättre ställt ekonomiskt än vad Forward har (båda har det knapert). Så det är väl knappast ha varit de ekonomiska förutsättningarna som gjorde att han valde Rynninge.

Att göra kontroversiella klubbyten är inte något som Berger är främmande för. När han ett halvt år i förväg skrev kontraktet med ÖSK i samband med övergången till Sportklubben blev man så sura i Degerfors, att de skickade honom till Carlstad United för den återstående kontraktstiden.

NA (Betalvägg): Bergers oväntade övergång – till seriekonkurrenten

Emil Berger är ”bara” 26 år, men har redan hunnit med en hel del som fotbollsspelare. (Statistiken från Fotbolltransfers.com)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.