Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Divine Naah: Vad hände sedan?

Divine Naah.

Divine Naah lämnade ÖSK lite överraskande i somras. Överraskande, inte för att han åstadkommit så värst mycket, utan snarare för att ÖSK sades ha fått ett ”bra avtal” med Manchester City som lånade ut honom. Naah har ett kontrakt med City och det påstods, att City stod för hela eller stora delar av hans lön under örebrotiden. Sant eller ej, det lär vi aldrig få veta, men när City ville ändra på lånevillkoren tackade ÖSK uppenbarligen nej och Naah återvände till Manchester City.

Han hade dock ett problem. I England kan han inte få något arbetstillstånd (som fotbollspelare), så att han skulle fortsätta i City var uteslutet. Istället såg det ut som om han skulle hamna i den spanska nivå 3-klubben SD Formentera. Övergången, som var på väg att slutföras precis innan sommarfönstret stängde i Spanien, kunde dock inte slutföras. Formentera had schabblat med dokumentaionen och han hade inte fått något arbetstillstånd i Spanien heller. I Spanien hade han kunnat få spela om ansökan varit korrekt. Sedan dess har han gått klubblös.

Idag öppnades ett nytt övergångsfönster i Europa och möjligen kan han få en ny klubb att spela för. Redan under slutet av december förra året började han träna med belgiska AFC Tubize. Det är en nivå 2-klubb som man hittar i botten av serietabellen. Den belgiska klubben skulle eventuellt kunna låna honom fram till sommaren då hans kontrakt med Manchester City går ut. Vi får väl så småningom se hur det gick med den saken.

Citywatch: Manchester City midfielder saw deadline day move collapse over work permit issues (Spanien).
Citywatch: Belgian club take Manchester City youngster on trial ahead of potential loan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.