Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Klingberg tränar Alingsås

NA har snappat upp att Niklas Klingberg avslutar sin aktiva karriär som fotbollsspelare och i stället börjar som tränare. Den klubb som kommer att dra nytta av hans kunskaper är Alingsås IF: Ett div 3-lag som nästa år kommer att spela i div 4. Dessutom verkar tanken vara att Niklas kanske även kommer att spela några matcher för sin nya klubb.

Han kom till ÖSK som ung talang från Skyllberg. I ÖSK ville hans karriär aldrig lyfta – mycket på grund av att han plågades av återkommande fotproblem. Då hans kontrakt gick ut år 2005 blev det ingen fortsättning utan ny klubbadress blev BK Forward och sedan Enköpings SK. Därefter har han varit runt en del med spel i bland annat Degerfors under fyra år. I bruksklubben var en av stöttepelarna innan han avslutade sin elitkarriär i Örgryte.

Niklas verkar vara extremt fotbollsintresserad. Jag kommer ihåg en period då det egentligen inte spelade någon roll vilken fotbollsmatch man gick och tittade på. Nog fanns Niklas där i publiken. Med synpunkter på spelet. Jag har för mig att han för en kortare period även var engagerad som tränare i ÖSK Ungdom.

Jag skulle tro att Niklas har alla förutsättningar att bli en riktigt bra tränare under förutsättning av att han klarar av den psykologiska delen av tränarskapet lika bra som den rent fotbollstekniska.

Alingsås IF: Klart med ny tränare för A-laget
Alingsås Tidning: Förre ÖIS-spelaren tar över AIF
NA (Betalvägg): Niklas Klingberg blir tränare

Niklas Klingberg (Källa SvFF).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.