Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Assisterande: Bäckström, nytt namn hos ÖSK

Daniel Bäckström (Foto: Örebro SK)

Nej, det blev inte ytterligare en ytterback som förstärker ÖSKs tränarorganisation. Det blev en mittfältare. Daniel Bäckströms karriär som fotbollsspelare blev kort och förmodligen inte heller speciellt framgångsrik. Efter spel för Umedalens IF och Umeå FC tog han steget över till tränarbänken, när knäskador satte stopp för fortsatt spel.

Från Västerbotten värvades han år 2014 till IFK Norrköping, där han verkat i gränssnittet mellan talang- och elitverksamheterna. Han har varit ansvarig tränare för Sylvias div 2-lag och ansvarig för IFK Norrköpings akademi. Två uppgifter som ligger nära varandra, eftersom det är till Sylvia som Norrköping under senare år slussat sina talanger då de fyllt 18 år.

För några veckor sedan lämnade han sin anställning hos IFK Norrköping och nu är han alltså klar för ÖSK. Man kan ju fundera på om det fanns något samband mellan uppsägning och anställning eller om han bara råkade vara tillgänglig då ÖSK behövde en ny tränare.

ÖSK skriver på sin webbplats, att han under hösten kommer att ta jobbet som assisterande tränare, men att han från och med nästa år kommer att få nya uppgifter i den sportsliga organisation som man då kommer att sjösätta.

Det låter väl som om det skulle kunna bli en rätt omfattande omorganisation på den sportsliga sidan med nya roller och uppgifter för tränarna. ÖSK har ju redan tidigare sagt, att man vill lägga mer resurser på sin akademiverksamhet.

ÖSK: Daniel Bäckström ny tränare i Örebro SK
NA: Han blir ÖSK:s nye assisterande tränare
Kamraterna: Daniel Bäckström om tiden i IFK: ”Hänt otroligt mycket i klubben”
NA: Nye ÖSK-tränaren var med på Norrköpings guldresa: ”Ser likheter med Örebro”

Kommentar: Det här ser ju väldigt bra och intressant ut. I stället för att gå vidare med en traditionell sportslig organisation (tränare – assisterande etc) verkar ÖSK vara på väg att införa en ny organisationsmodell med en bättre integration mellan talang- och seniorverksamheterna. Det är i alla fall vad jag hoppas på. Trots att Bäckström inte är äldre än 29 år har han onekligen hunnit med en hel del som tränare. Han kan säkert bidra med mycket i en sådan typ av organisation.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.