Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Berisha till Västerås

Ilir Berisha fick lämna ÖSK efter tre rätt skadedrabbade år.


ÖSKs föredetting Ilir Berisha har gjort klart med en ny klubb. Han lämnar Flamutari Vlorë med spel i den albanska högstaligan för Västerås SK och spel på den svenska tredjenivån i div 1 Norra. Västmanlänningarna har ju varit något av en krisklubb så länge jag kan minnas med stökiga supportrar och kass ekonomi. På den sistnämnda punkten har det dock skett en drastisk förändring i och med försäljningen av Victor Lindelöf från Benfica till Manchester United. En flytt som innebar ett miljonregn i Västerås.

Afonbladet: Miljonregn över VSK: ”Fantastiskt”

Berisha har under sin karriär dragits med återkommande knäproblem, vilket torde ha varit anledningen till att ÖSK inte förlängde med honom då hans kontrakt gick ut. En förlängning som han inte heller fick av Gefle IF som tog in honom efter tiden hos Sportklubben.

Det är väl tveksamt om han kommit tillrätta med de problemen fullt ut. För sin albanska klubb har han deltagit i sammanlagt 17 ligamatcher. Lagen i den albanska högstaligan spelar 36 matcher per säsong och på ett och ett halvt år borde han ha spelat lite drygt 50 seriematcher om han varit ordinarie. Han har bara spelat en tredjedel av detta antal matcher, så det verkar onekligen som om han har haft fortsatta skadeproblem.

Transfermarkt: Ilir Berisha

I Västerås är väl tanken att han skall vara med för att ge klubben den boost som i första hand behövs för att de skall ta sig upp till Superettan. Klubben har värvat spelare med allsvensk rutin för samtliga tre lagdelar. För Carl Ekstrand Hamrén som är utlånad till VSK under det här året innebär värvningen av Berisha att det tyvärr blir svårare att få den speltid han behöver.

Ilir Berisha: Statistik från SvFF.

NA: Bekräftat: Förre ÖSK-spelaren klar för Västerås SK: ”En rutinerad och meriterad spelare”
Västerås SK: Utlandsproffset med Allsvenska meriter klar för VSK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.