Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2017: Yasin till Häcken?

Rykten och spekulationer kring Ahmed Yasins närmsta fotbollsframtid har präglat förmiddagen. I NA:s fotbollspod Press och Panenka omämndes han som en spelare ÖSK skulle kunna vara intresserade av att låna in från AIK. Enligt NA är det dock fler än ÖSK som uppges vara lockade.

Expressens vanligtvis välinformerade Daniel Kristoffersson gick sedan ut med att det är BK Häcken som ligger bäst till att få låna spelaren. Andra intresserade klubbar skall vara IFK Göteborg och Kalmar FF nämns.

Ahmed själv vill inte kommenterar saken närmare utan säger, som man brukar i de här sammanhangen, att han koncentrerar sig på den klubb han för tillfället är registrerad för – alltså AIK.

Fast just i hans fall står det väl klart att Rickard Norling inte ser någon plats för Yasin i sitt lagbygge. Det var ju därför han lånades ut i vintras och därför de nu jobbar på att få honom utlånad.

Å andra sidan har jag lite svårt att se varför Häcken är intresserad av Yasin. Expressen hänvisar till Alhassan Kamaras skadefrånvaro, men det är ju inte så att Yasin kan ses som en ersättare till den förre ÖSKaren.

Hur stort ÖSKs intresse var för lånet är det väl bara klubbledning i ÖSK som vet något om. För egen del tycker jag inte att det känns som någon större förlust om det blir Häcken som blir hans nya klubbadress. I dagens ÖSK finns det trots allt gott om spelare som kan ta jobbet på kanterna medan det finns andra positioner där en förstärkning skulle kännas mera välkommen.

Expressen: Lämnar AIK – klar för allsvensk rival

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.