Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Kamara skadad igen

Alhassan Kamara (sommaren 2015)


FotbollDirekt skriver idag, att ÖSKs föredetting Alhassan Kamara kommer att missa den allsvenska omstarten – Häckens hemmamatch mot Hammarby. Och vad värre är – vill det sig illa är det färdigspelad för säsongen för målskytten. Orsaken är den gamla vanligt. Kamara har problem med ett av sina knän. Skadan beskrivs som ett så kallat hopparknä.

Hopparknä (Patellarsenetendinos) (skadekompassen.se)
Hopparknä är en överbelastningsskada som ger smärta på framsidan av knät. Skadan uppkommer vid upprepad överbelastning av patellarsenan (senan under knäskålen). Skadan drabbar framförallt idrottare inom sporter där mycket hopp ingår.

Beskedet kommer väl inte direkt överraskande för oss som följt hans (skade)karriär under årens lopp. Frågan efter övergången till Häcken har väl snarast varit hur länge hans knän skulle hålla – nu vet vi det.

Häcken funderar nu på om man skall försöka komma åt problemet med hjälp av kortisoninjektioner med förhoppningen om en snabbare återkomst eller om man skall operera och redan nu hoppas att han skall vara skadefri till nästa säsong.

FotbollDirekt: Allsvenske stjärnans problem – Häcken nära beslut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.