Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Boström fick sparken igen


Det blev inte något längre tränaruppdrag för Sixten Boström hos finska SJK Seinäjoki. Han fick jobbet i februari efter återkomsten från USA och redan lite drygt tre månader senare är han arbets- och klubblös igen. Inte så mycket Boströms fel den här gången, tror jag. Positionen i SJK var utsatt från början. När inte resultaten riktigt gick i den riktning klubben starka man och ordförande Raimo Sarajärvi så blev det dags för det tredje tränarbytet den här säsongen. Visserligen hade SJK väl inte startat som ett topplag. Avståndet till toppen var dock inte mer än några poäng. Möjligt är väl att uppsägningen hade mer med personkemi än fotbollsresultat att göra. Sarajärvi verkar inte vara någon lätt person att samarbeta med och det var ju inte Sixten heller.

Inför säsongen kunde man läsa det här om Boström och hans nya tränarjobb: Sixten Boström leder ett SJK med stående order på medalj

Några månader senare var det hela över: Sparkade Sixten Boström till Yle Sporten: SJK motiverade inte beslutet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.