Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Yasin åter i Sverige

Ahmed Yasin meddelar via sitt twitterkonto att han nu är tillbaka i Sverige för att ta sig an nya utmaningar. (Som till exempel att återta en plats på AIKs avbytarbänk kan jag förmoda).

När Yasin lånades ut till klubben Muaither SC verkade tanken vara att han skulle spela med dem till slutet av maj. Återkomsten till Sverige kommer alltså en månad tidigare än beräknat. Inget konstigt med det såvitt jag kan se. Ligan i Qatar är färdigspelad (Muaither SC nedflyttade) och hans lag förlorade i den första omgången i cupen. Det fanns väl helt enkelt inga fler matcher som var intressanta för honom och för klubben.

Yasin är alltså tillbaka i AIK och frågan är hur han och klubben kommer att ta sig an situationen. Aktuell för seriespel kommer han inte att vara förrän sommarfönstret öppnar den 15 juli. Speltid hade han i de flesta andra klubbar kunnat få i U21-laget. Men det går inte i AIK eftersom de inte deltar i U21-Allsvenskan.

Ett annat problem för honom är dessutom att han behöver försöka bevara något som liknar en matchform med tanke på att Irak har en VM-kvalmatch den 13 juni.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.