Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Lämnar Lagardère Sverige?

För några dagar sedan meddelades det att företaget Lagardère ”lämnar tillbaka” driften av Friends Arena till ägarna Fabege och Svenska Fotbollförbundet. Vad som från början var ett tioårigt avtal avslutades redan efter två år under hänvisning till en ”uppföljningsklausul”.

Driften av Friends var en förlustaffär förLagardère och när företaget inte kunde komma överens med ägarna om förbättrade driftsvillkor valde man att avsluta samarbetet. Nu blir det alltså SvFF och Fabege som får ta över driftsansvaret under den tid det tar att finna något annan som är intresserad av att driva nationalarenan.

Detta hände för några dagar sedan och jag hade inte tänkt att skriva något om det eftersom det inte direkt berör ÖSK. Men jag ser nu att Dan Persson i sin blogg på webbplatsen Idrottens Affärer tror att detta kommer att vara slutet på Lagardères försök att etablera sig på den svenska idrottsmarknaden med sina tjänster. Ett beslut som i så fall kommer att vara av betydelse även för ÖSKs del eftersom Sportklubben farmat ut sin partnerförsäljning till företaget.

ÖSKs samarbete med Lagardère har hittills inte visat sig vara någon succé. Förra året fick ÖSK bara in det garanterade beloppet, vilket innebar att försäljningen var lägre än året innnan. Visserligen var det ett uppstartningsår, men ändå. Någon egentlig merförsäljning verkar samarbetet inte ha genererat. Lokalt skötte de sig bra, har Simon Åström hävdat medan förhoppningarna om ett bättre nationellt resultat inte realiserats. Frånvaron av en huvudsponsor under hela fjolåret var väl ett tecken på detta. I år har man fått in Elon som huvudsponsor. Ett lokalt företag som man knappast behövde Lagardère för att få kontakt med.

Fotbollskanalen: Lagardère lämnar driften av Friends Arena
Dan Perssons blogg: Positivt för ägarna att Lagardère lämnar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.