Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Sixten Boström har lämnat Columbus Crew

Sixten Boström


ÖSKs före detta tränare Sixten Boström har avslutat sitt uppdrag hos MLS-klubben Columbus Crew. Detta uppmärksammas idag av NA. Nyheten har dock redan några veckor på nacken. Finska YLE skrev om detta redan för några veckor sedan och det är nog från den artikeln som NA huvudsakligen hämtat sina uppgifter.

Boström hade ett tvåårigt uppdrag som assisterande tränare under hammarbybekantingen Greg Beerhalter. Det kontraktet förlängdes inte, oklart vem det var som inte ville fortsätta. Jag skulle kunna tänka att för Boström som varit huvudtränare i ett antal klubbar så var rollen som assisterande åt Beerhalter inte den lättaste. Intrycket han efterlämnade efter sin tid i ÖSK var att han var den som ville bestämma, vilket han också gjorde. Samarbetet med Richard Nilsson och de svenska tränarna i talangutvecklingslagen verkar inte ha fungerat så bra.

Att jobba i skuggan av Beerhalter var väl inte så inspirerande medan huvudtränaren kan ha tyckt att han hade en överkvalificerad assisterande med en kritisk inställning. Vad vet jag. Nu har han i alla fall lämnat MLS och befinner sig för tillfället arbetslös i Hangö.

YLE: Sixten Boström slappnar av i Hangö efter USA-äventyr: ”Hela resan var helt otrolig”
NA: Sixten Boström lämnar sin amerikanska klubb: ”Funderar vad man ska göra när man blir stor”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.