Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Alvbåge till MLS?

Det är många olika saker som man måste kunna för att bli en bra målvakt – till exempel att kunna hålla tungan rätt i munnen. Här tränar John Alvbåge på just den detaljen.

John Alvbåge, ÖSKs målvaktsföredetting, rapporteras i svenska nyhetsmedia ha kommit överens med MLS-laget Minnesota United FC om en övergång. Till att börja med rör det sig om ett lån på 6 månader, vilket senare kan förlängas med ytterligare 18 månader.

På så sätt blir IFK Göteborg av med sin dyra målvakt (hoppas man) som enligt uppgift har en driftskostnad i miljonklassen.

IFK Göteborg: John till Minnesota United
Göteborgs-Posten: Därför släppte Blåvitt Alvbåge
Fotbollskanalen: Blåvitt missnöjt med Alvbåge – släpper honom för att satsa på talang

Medan övergången på den svenska sidan av Atlanten framställs som helt klar har det från den andra sidan varit märkligt tyst om saken. Minnesota United har inte nämnt något om lånet på sin webbplats och han finns inte med i sammanställningen över deltagare vid träningslägret i Arizona. På den listan finns det tre andra provtränande målvakter namngivna.

Målvaktssituationen i laget verkar inte vara helt optimal. Deras förstemålvakt är långtidsskada och det finns inte någon naturlig ersättare i den nuvarande truppen. Alvbåges namn har iofs. nått över Atlanten, men från klubbens sida vill man inte kommentera detta närmare. Oklart vem det är som skall bestämma sig – är det Minnesota eller Alvbåge?

Star Tribune: United goalkeeper coach: Plan is in place for a No. 1 starter

Om Alvbåge lånas in till klubben kommer han att bli lagkamrat med Mohammed Saeid samt med finlandssvenske Rasmus Schuller, som just värvats från BK Häcken.

Tillägg. 170127
Det verkar som om man snart kan andas ut i Göteborg. Nu har även Star Tribune fått fram information om Alvbåges ankomst. Tidningen skriver att anledningen till att klubben ännu inte bekräftat eller kommenterat låneryktena är att de ännu inte är klara med pappersarbetet hos MLS.

Star Tribune: Report: Minnesota United FC land Swedish goalkeeper John Alvbage

Tillägg 170129.
Nu är nästan allt klart. Alvbåges låneövergång är klar så när som på att det fortfarande saknas en visering och ett internationellt transfercertifikat.

Minnesota United: MNUFC Signs Loan Deal For Experienced Goalkeeper John Alvbåge

MUFC:s målvaktstränare är norrman och hade väl förmodligen en viss uppfattning om Alvbåges kapacitet innan man signade honom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.