Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2016/17: Axén om läget

Alexander Axén är tillbaka från tränarkonferensen i de Förenade Arabemiraten. NA passade på att fråga ut honom om hur det går med arbetet att bygga truppen för den kommande säsongen. ÖSKs tränare kunde berätta att (inklusive egna funderingar):

Erik Moberg.
Mittbacken finns inte kvar i ÖSKs planering eller alternativt är det så att ÖSK inte finns kvar i Mobergs planering. Det har varit väldigt tyst om honom – inte ett rykte som varit värt att snappas upp. Han kanske vill göra något annat efter sina problem med ett antal hjärnskakningar. En ren spekulation från min sida, men jag tycker att om han verkligen söker en ny klubb borde det vara klart nu – det är trots allt en hyfsat bra allsvensk försvarsspelare.

Mohammed Bangura.
Axén dödar i efterhand spekulationerna om ett ÖSK intresse beträffande Bangura. Visserligen hade ÖSK hört sig för när han blev tillgänglig, men tydligen utan något egentligt intresse eftersom man tyckte att han inte hade den anfallsprofil man söker.

Robert Åhman Persson.
ÖSK och RÅP fortsätter att veta var de har varandra. Spelaren vill helt ha ett välbetalt fotbollsjobb i Kina eller Japan. ÖSK vill helst att han inte får tag på något sådant. På Axén låter det som att man är rätt säker på att han blir kvar i Örebro om han inte flyttar utomlands. Problemet är bara att man kan få lov att vänta rätt länge i så fall. Det kinesiska transferfönstret stänger inte förrän den 28 februari och det japanska håller öppet till den 1 april.

Mittbackar.
Innan RÅP bestämt sig kan man väl inte säga annat än att det är tunt på mittbackssidan. Av de tre som är tillgängliga så kan väl bara Michael Almebäck betraktas som rutinerad. När ÖSK dessutom öppnar för att låna ut Carl Ekstrand Hamrén till Raufoss kan jag inte undgå att undra om det möjligen skulle vara en mittback på ingång inom en snar framtid.

Anfallsjakten.
Tidningen skriver, att ÖSK undersöker möjligheterna att ta hit en spelare från Nederländerna.

Rekryteringsbehovet.
Enligt Axén behöver man fortfarande komplettera truppen med 3-4 spelare. Det är fler än vad man talat om tidigare, då man bara bekräftat att man söker en mittback och en anfallare.

NA: Tränare Axén: Klart att Moberg lämnar ÖSK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.