Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Tobias Nilsson valde Nora

Dagens värvningsbomb i Örebrodistriktet är väl utan tvivel Nora BKs senaste nyförvärv. Tobias Nilsson med mängder av matcher i Superettan och inte fullt lika många i Allsvenskan har bestämt sig för att spela med klubben från den norra länsdelen.

Det blev ingen förlängning av Nilssons utgående kontrakt med Jönköpings Södra som valde att flytta till Örebro där han hade en sambo och ett IT-jobb som väntade på honom. De flesta (och jag med) trodde nog att Degerfors skulle bli nästa klubbadress. Så blev det dock inte, förmodligen för att Nilsson hellre vill satsa på sitt nya jobb. Eller så ville Degerfors inte ha honom. Fast det har jag iofs. svårt att tro. Nilsson är ju en mångsidig spelare som både kan ta jobbet på mittfältet eller spela som mittback. Dessutom har han en bra frisparksfot. Egenskaper som en klubb som Degerfors borde ha svårt att tacka nej till.

I stället valde han alltså Nora BK före Örebros div 2- och 3-klubbar. Nora under Peter Palmqvists sportsliga ledning har visat sig vara väldigt aggressiva på värvningssidan.

Nora BK: VILKEN SEN NYÅRSSMÄLL! ALLSVENSK SPELARE KLAR FÖR NBK!

I Nora-laget hittar vi förutom Tobias Nilsson ytterligare ett antal spelare med bakgrund i ÖSK-organisationen. I truppen ingår för tillfället Anton Westerlund, David Johansson och Jacob Nilsson. Däremot verkar Magnus Wikström och Herish Kuhi ha lämnat klubben som har en rätt ordentlig omsättning på spelarsidan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.