Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Blohm lämnar agentbranschen

För nästan exakt ett år sedan meddelade ÖSKs föredetting Pelle Blohm att han skulle ge sig in i agentbranschen. Som representant för den österrikiska agentfirman Stars & Friends Scandinavia skulle hans uppgift bli att sälja in utländska spelare till svenska klubbar. Spelare som huvudsakligen kom från Centraleuropa och Balkanländerna.

151227: Blohm blir agent
Pelle Blohms blogg: Nytt jobb

Nu – ett år senare – meddelar han att han känner att det nog inte var rätt jobb för honom och att han kommer att avsluta sin anställning vid årsskiftet. Vad han i fortsättningen kommer att syssla med är oklart.

Pelle Blohms Blogg: För er information…
NA: Pelle Blohm slutar som spelaragent: ”Känner att jag inte är rätt person”

Att sälja in spelare från kontinentaleuropa till svenska klubbar var nog inte det lättaste. De löner och andra villkor som svenska klubbar kan erbjuda matchar inte alls vad man kan få på annat håll. Ett exempel på det är väl Eidur Sigurbjörnsson som valde en tyskt nivå-tre klubb i stället för ÖSK då hans kontrakt skulle förnyas förra året. Det är inte utan anledning som svenska spelare drömmer om utlandskontrakt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.