Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Saeid fick byta klubb

Tågordningen i MLS är ofta väldigt olik den som råder i de europeiska fotbollsligorna. Här gäller det att etablera ett ekonomiskt och spelmässigt övertag och sedan göra allt för att öka skillnaderna ytterligare. I Nordamerika gör man tvärt om. Där innebär reglerna att man försöker få till så jämna lag som möjligt.

Så när ett nytt lag skall etableras i MLS får de möjlighet att ta över fem spelare från de etablerade lagen. Utan att dessa kan förhindra övergången. Jo, de kan i och för sig skydda vissa av sina spelare vid en draft av den här typen – men inte alla.

Det här är nu något som ÖSKs föredetting Mohammed Saeid har råkat ut för. Han ansågs tillräckligt bra för att det nya MLS-laget Minnesota United skulle välja honom som den tredje av fem spelare de hade rätten att ta över på detta sätt.

För Saeid var det bara att packa och köpa en biljett till Minneapolis eller möjligen till Saint Paul. Rent fotbollsmässigt kan det mycket väl vara en bra sak för honom. Blir man utvald på det här sätter ligger det nära till hands att man blir en av den nya klubbens startspelare.

Columbus Dispatch: Crew loses Mohammed Saeid in expansion draft
Columbus Crew: Saeid selected by Minnesota United in MLS Expansion Draft 2016
Minnesota United: Five Players Selected In 2016 Expansion Draft
Minnesota United: Mohammed Saeid Med ett foto som hämtats från Eyravallsbloggen. Borde väl ha frågat först.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.