Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2016/17: Yasin på väg tillbaka?

Fotbollskanalen ”avslöjade” nu i kväll, att Ahmed Yasin tränar med ÖSK. Bara för att hålla igång, förklarar han själv.

AIK tillhör den grupp av lag som tränar i november efter det att allsvenskan avslutas och sedan tar långledigt under december och början av januari. Yasin har varit på semester i Dubai och är nu i Örebro för att besöka familjen.

Jag som har trott att meningen med en fotbollssemester är att inte träna utan att låta kroppen återhämta sig. Men så tycker tydligen inte Yasin.

Jag tycker nog att det verkar lite skumt. Visserligen händer det ibland att man låter spelare ansluta till truppen för att hålla igång med träningen, men då handlar det sällan om spelare som representerar direkta konkurrenter.

NA skriver, att Yasin haft det tufft efter det att Rickard Norling tog över ansvaret som tränare. Under de sista 10 serieomgångarna lär han bara ha spelat sammanlagt en halvtimme.

Yasin har ett kontrakt med AIK som sträcker sig fram till slutet av år 2018. Om de inte ser att han kan konkurrera på allvar om en plats i deras laguppställning så ser de förmodligen gärna att han flyttar på sig så att han kan frigöra plats i spelartruppen och i ekonomin. Sedan är det väl frågan om AIK i dagsläget är beslutsföra med tanke på den turbulens om präglar klubbens högsta instanser.

På sätt och vis finns det väl en ytterplats till höger som är ledig i ÖSKs trupp. Omoh, Ayaz och Ajdarevic jr. håller ju alla helst till på vänsterkanten. Jag tycker dock att det verkar som om Martin Broberg kan vara på väg att ångra sig efter att ha funnit, att det inte är så lätt för honom att hitta ett nytt lag, som kan erbjuda honom bra villkor.

Om det nu skulle vara så, att både Yasin och Broberg trots allt vill spela i Örebro nästa säsong ökar pressen på dem båda att göra klart med ÖSK. Klubben lär väl knappast ta in mer än en högerkantsspelare och då gäller det att vara först. När det gäller AIK lär de väl glatt släppa Yasin till ÖSK om de själva inte tycker att de har så stor nytta av honom.

För egen del – om ovanstående spekulationer är korrekta – ser jag hellre Broberg än Yasin hos ÖSK nästa säsong. Den förstnämnde är mer direkt och kan dessutom hoppa in som högerback om det skulle behövas.

Fotbollskanalen: Yasin tränar med ÖSK: ”Pratade med Norling”
NA: Ahmed Yasin tränar med ÖSK: ”Var inget mer eller mindre än ett okej”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.