Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Jonas Sandqvist har spelat klart

2012-07-18_DSC_0030_Jonas Sandqvist
Jonas Sandqvist som aldrig lyckades slå igenom hos ÖSK när han tillhörde truppen år 2012 har nu spelat klart. Han har meddelat Asker, hans senaste klubb, att han slutar med fotbollen för att i stället koncentrera sig på sitt civila jobb hos en norsk laxuppfödare. Ett jobb som Asker fixade åt honom då han värvades från Landskrona.

Sandqvist kan se tillbaka på en målvaktskarriär med både höjdpunkter och djupa dalar. Han ansågs en gång i tiden som en mycket lovande målvakt och värvades av Malmö FF från Landskrona som då spelade allsvenskt och var den klubb han slog igenom i. Hos MFF blev det 68 matcher innan han tog steget till att bli utlandsproffs i Grekland. Där tog väl den positiva delen av karriären slut. Hos Atrimitos FC som han tillhörde i två säsonger blev det bara en match. Flytten till Ålesund i Norge år 2011 blev inte heller den lyckad. Som andramålvakt fick han tillbringa hela säsongen på avbytarbänken.

Klubbytet till ÖSK år 2012 var därför något av en chansning från ÖSKs sida. Man hoppades väl att han skulle kunna hitta tillbaka till den form som gjorde honom till en så duktig målvakt under inledningen av hans karriär. Så gick det dock inte utan han fick lämna ÖSK redan efter ett år. Karriären fortsatte sedan i en nedåtsluttning med spel på Island hos Keflavik, Landskrona (nu i div 1) år 2015 innan Asker lockade över honom inför årets säsong.

I ÖSKs historia kommer han kanske mest av allt att vara ihågkommen för det nickmål, som Richard Richardsson gjorde på honom, då Jonas vaktade målet för MFF.

Asker Fotball: Jonas Sandquist legger opp
NA: Förre ÖSK-målvakten lägger av – satsar på jobbet: ”Måste göra ett val”
SvFF: Spelarstatstik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.