Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Tobias Nilsson återvänder till Örebro

2013-05-09_DSC_0073_Tobias Nilsson2


Jönköpings Södra skriver på sin hemsida, att man avslutar kontraktet med Tobias Nilsson, som representerade ÖSK under det senaste året i Superettan. ”Föreningen och Tobias har blivit eniga om att inte utnyttja optionen på 2017 som finns i avtalet”, skriver föreningen. Varför man skall behöva bli enig om att inte utnyttja en option undgår mig. Om det inte var så att det var Tobias som hade optionen att förlänga och föreningen som därför måste köpa ut honom. Tobias håller tillräckligt bra klass för Superettan, men i Allsvenskan har det inte riktigt räckt till. Något som både Åtvidaberg, ÖSK och nu J-Södra tvingats konstatera.

Slut är det i alla fall och nu återvänder Tobias till Örebro, där han har en sambo samt ett jobb på ett IT-företag som väntar på honom (i alla fall sambon lär väl göra det).

Om det blir någon fortsättning på fotbollsspelandet verkar vara högst oklart. Tobias har hunnit bli 30 år och tiden då han kunde försörja sig som fotbollsspelare är nog förbi. För Forward eller något av Örebros div 2-lag skulle han förmodligen vara ett kanonförvärv. Frågan är dock om han tycker att det är tillräckligt roligt med fotboll för att han skall lägga det mesta av sin fritid på sporten som hobby.

Jönköpings Södra: Tobias Nilsson lämnar Jönköpings Södra IF.

statistik-tobias-nilsson

1 kommentar – kommentera

Kiosk Ingvar

Har ryktats till Degerfors. Känns väl troligt också om han flyttar till Örebro.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.