Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Hasani till Degerfors

Shpetim Hasani i träning på Örnsro för exakt fyra år sedan.

Shpetim Hasani i träning på Örnsro för exakt fyra år sedan.

ÖSKs föredetting Shpëtim Hasani har fått en nygammal klubbadress. Han återvänder nämligen till Degerfors som han spelade för under åren 2006 – 2008. Uppdraget nu är väl i första hand att tillsammans Peter Samuelsson rädda fortsatt spel i Superettan för den anrika bruksklubben.

ÖSK representerade han under åren 2012 – 2014. Hans främsta avtryck satte han nog under året 2013, då ÖSK spelade i Superettan. Hans 12 mål och 2 målgivande passningar det året bidrog i hög grad till att ÖSK kunde ta sig tillbaka till allsvenskan på uppstuds. Alla vi som var med till Ljungskile den där höstdagen då uppflyttningsstriden avgjordes kommer säkert ihåg den avgörande straffen han satte och som innebar att ÖSK säkrade allsvenskt spel.

Året därpå i allsvenskan gick det inte lika bra och han lämnade halvvägs in på säsongen för ett polskt lag, där hans sejour dock blev kortvarig.

I årets upplaga av GIF Sundsvall har han ännu inte fått spela någon match från start utan har fått nöja sig med 14 (!) inhopp. Dessa har dock mestadels varit av avrundningskaraktär – genomsnittlig speltid per match har i år bara varit 11 minuter.

Om hans målnäsa finns kvar har Degerfors gjort en riktigt bra värvning.

Degerfors IF: VÄLKOMMEN HEM, SHPËTIM HASANI!
Värmlands Folkblad: Publikfavorit tillbaka i Degerfors
NA: Degerfors värvar förre ÖSK-profilen: ”Sökt spets”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.