Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ljung sluter cirkeln

Per_Ola_Ljung_160527
Per-Ola Ljung är tillbaka i Helsingborg. Tillbaka hos den klubb som gav honom sparken sommaren 2012. Han återupptar dock inte sin tidigare tjänst som assisterande tränare utan kommer att arbeta som talangutvecklare i Helsingborgs IFK Akademi, en fristående men till Helsingborgs IF anknuten klubb som spelar i div 2. Under HIF Akademis paraply återfinns även organisationens övriga ungdomslag från U17 och nedåt.

Jag kan väl inte låta bli att tycka, att det är en väldigt kvalificerad kraft som Helsingborg tar in som talangutvecklare i sin talangverksamhet. För Ljungs del gäller väl i första hand att han ser det som ett sätt att återuppta kontakten med HIF och att finnas till hands den dag Henrik Larsson slutligen tröttnar.

Helsingborgs IF: Per-Ola Ljung förstärker HIF
Helsingborgs Dagblad: Förre guldtränaren klar för HIF – ”Det känns som att komma hem”

Så sent som i slutet av mars i år tog Per-Ola Ljung jobbet som U17-tränare hos krisande Ängelholms FF. Men det blev alltså inte något långvarigt uppdrag. Det var säkert svårt att tacka nej när HIF knackade på.

Helsingborgs Dagblad: Alla ÄFF-spelare fria att lämna klubben

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.