Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK ökar i Örebroläktaren

På stämman igår nämnde Simon Åström, att ÖSK Elitfotboll utökat sitt ägande i Örebroläktaren AB. Ytterligare 40 % av aktierna har förvärvats och ÖSK Elitfoboll äger därefter 85% av bolaget. Resterande 15 % ägs av KIF Örebro, Örebroporten samt Restaurang 4:e våningen med 5% vardera.

Den aktiepost som Elitfotboll köpte måste rimligtvis ha kommit från Örebroporten. Ursprungligen var det så att Spelarinvest och Örebroporten ägde 45 % vardera och fotbollklubbarna 5% var. Spelarinvest sålde för ett tag sedan 40 % till ÖSK Elitfotboll och 5% till 4:e våningen. I och med den senaste transaktionen har alltså Elitfotboll tagit en ägarmässig kontroll över Örebroporten, vars tillgångar består av 3:e och 4:e etagen på Norra Läktaren.

Örebroläktaren omsatte år 2014 3,1 mkr och redovisade en vinst på 170 tkr. Balansomslutningen var (även den) 3,1 mkr. De största posterna på aktivsidan i balansräkningen var omsättningstillgångar 3,0 mkr huvudsakligen finansierade genom kortfristiga lån på 2,7 mkr.

I och med att Elitfotboll i och med den här transaktionen äger aktiemajoriteten i Örebroläktaren kommer verksamheten resultatmässigt att konsolideras in i Elitfotboll och därmed även i Örebro SK FK-koncernen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.