Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Medlemskort och medlemsavgifter

Årets medlemskort i retrodesign.

Årets medlemskort i retrodesign.


Medlemskortet för år 2016 anlände idag per post. I god tid inför föreningsstämman som äger rum på torsdag. Tur att man fortfarande kan lita på Posten som efter att verksamheten slagits ihop med danskarnas motsvarighet faktiskt heter Postnord. (Nord som i Norden och inte som i nordlig). Men kom fram i tid gjorde kortet i alla fall.


På ÖSKs webbsida kan man finna förslaget till årsavgifter för år 2017 som föreningsstämman skall ta ställning till. Det föreslås en del förändringar – mestadels uppåt.

Föreslagna medlemsavgifter för år 2017.
Knatte: 60 (50)
Ungdom, student och pensionär: 240 (200)
Vuxen: 360 (350)
Familj: 540 (550)
Guld: 1.200 (1.000)
Guld plus familj: 1.500 (ny ?)
Guld för ständig medlem: 660 (ny ?)

En något splittrad bild där vissa årsavgifter höjs med så mycket som 20 %. Men ändå inte så mycket i redan pengar att gnälla över – i alla fall inte om man inte är guldmedlem.

Det fanns faktiskt för någon dag tre olika förslag med lite olika struktur upplagda, men styrelsen var klok nog att nöja sig med ett enda. Annars hade stämman kanske använt sin tid till att diskutera för- och nackdelar med alla tre förslagen.

Jag tror att det nu liggande förslaget är en sammanläggning av två av de tidigare förslagen. Jag fick en känsla då jag som hastigast såg de tre ursprungliga förslagen att man vill ha årsavgifter som är jämt delbara med 12 och där resultaten av den divisionen blir ett (månads)tal som i sin tur är jämt delbart med 5.

Den bakomliggande tanken (som jag inte är helt säker på) skulle vara att man vill införa en prenumerationsmodell för årskorten med (typ) månadsvisa betalningar. I denna månadsinbetalning skulle sedan även årsavgiften kunna bakas in för de som så önskar. Betalning via autogiro eller på något liknande sätt.

I och för sig ett intressant förslag som gör att den ekonomiska belastningen av betalningen för årskorten mindre kännbar. Lösningen förutsätter dock att ÖSKs egen likviditet är tillräckligt bra för att man skall kunna senarelägga en stor del av betalningarna avseende årskorten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.