Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Sköldmark utsedd till sportchef

Under dagen har ÖSK släppt nyheten (till NA!), att Magnus Sköldmark utnämnts till sportchef. Några större förändringar om ens några blir det dock inte i organisationen. Ingen person tillkommer och ansvarsområdena verkar vara i stort sett oförändrade. Möjligen att ansvaret för den långsiktiga sportsliga utvecklingen nu tydligare kommer att ligga hos Sköldmark.

Från ÖSKs sida trycker man på, att utnämningen i första hand avser att gentemot utomstående klarlägga ansvarsförhållandena i klubben/bolaget. Axén ansvarar för det sportsliga kring A-laget, medan Sköldmark ansvarar för spelarförsörjning och akademiverksamheten. Bestämmer gör Åström, eftersom han är VD.

Bloggen skulle kunna tänka sig, att denna utnämning i första hand avser att klarlägga ansvarsförhållandena på ett tydligare sett inför den nyemission som bolaget avser att genomföra. Då man presenterar sig i emissionsprospektet kan man ju inte gärna ha en organisation där man saknar en sportchef.

NA: Han blir sportchef i ÖSK (text och video).

Karriär (hopklipp från nätet).
1989 – 1996: Fotbollsspelare, ÖSK
1997 – 1997: Fotbollsspelare, Dalian Wanda FC
1997 – 2000: Fotbollsspelare, Dundee United FC
2000 – 2003: Fotbollsspelare, GAIS
2003: Spelande tränare, GAIS
2004 – 2008: Klubbdirektör, GAIS
2010 – 2015: Sportadministration, ÖSK
2016 – : Sportchef, ÖSK

Anders Uddling (NA): Efter fyra års väntan – äntligen en tydlig roll

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.