Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Avhopp hos Forward

Jacob Nilsson i ÖSKs klubbdress (2009).

Jacob Nilsson i ÖSKs klubbdress (2009).


Igår gick NA ut med att BK Forwards Jacob Nilsson bestämt sig för att ta minst en timeout från fotbollen. Ett kännbart avbräck för Forward att tappa sin lagkapten som spelat samtliga 48 seriematcher under de två senaste säsongerna.

NA: Forwards lagkapten slutar

För några veckor sedan lämnade även Pontus Jacobsson överraskande sin plats i Forwards mittförsvar.

NA: Rutinerade backen lägger av.

Både Jacob och Pontus fick sin fotbollsmässiga utbildning i ÖSKs dåvarande Talangtrupp under Håkan Juhlins ledning. Tråkigt att se dem sluta på det här sättet, men i deras ålder kan det givetvis finnas andra saker som kan vara viktigare än att lägga det mesta av sin lediga tid på än ett div 1 lag i fotboll.

Avhoppen skulle möjligen kunna öppna upp för någon av ÖSKs yngre mittbackar (A- och U-trupp) att få spela meningsfullare fotboll än den som kan erbjudas i U21-serien. Från och med förra året är det ju möjligt att låta yngre spelare ”pendla” mellan två olika lag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.