Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Yasin till AIK

Hur blir det nu då för Ahmed Yasin.

Hur blir det nu då för Ahmed Yasin.


ÖSKs föredetting Ahmed Yasin som för ett halvt år lämnade ÖSK för danska AGF Århus, därför att han ansåg att han var klar med allsvenskan, har nu återvänt till allsvenskan. Ny klubbadress blir AIK och officiellt motiveras den snabba returen med personliga skäl.

Tiden i Århus blev nog inte vad vare sig Yasin eller klubben hoppats på. Han lyckades inte slå sig in i klubbens startelva. Av de 17 ligamatcher han representerat klubben i spelade han från start bara vid 4 tillfällen. Den sammanlagda speltiden blev bara 505 minuter, vilket ger ett genomsnitt på en knapp halvtimme. På sitt poängkonto hade han endast ett mål och en målgivande passning.

AGF Århus: AGF sælger Ahmed Yasin til AIK
AIK: AIK Fotboll värvar Ahmed Yasin

Att AGF Århus släpper honom kan jag förstå. Han har inte levt upp till de förhoppningar de gav uttryck för då han värvades. Att AIK tar in honom i sin trupp är mer svårbegripligt. Rimligen borde väl en klubb som AIK ha högre krav än spelare som inte ens platsar i en bottenklubb i danska Superligan.

NA: Yasin till AIK: ”Jag har inte mått bra”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.