Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2015/16: Oklart i anfallet

ÖSK behöver för tillfället, enligt egen utsago, i första hand en mittback samt en anfallare/kantspelare. När det gäller den offensiva sidan av anskaffningsplanen har man haft den före detta djurgårdaren Tim Söderström på provspel under några veckor. Söderström, som under den gångna säsongen var utlånad till JSödra, blev inte erbjudan en fortsättning hos smålänningarna trots att hans kontrakt med Djurgården löper ut vid årsskiftet (eller annan tillämpligt månadsskifte under det andra halvåret).

Inte heller hos ÖSK verkar man ha blivit tillräckligt övertygande om att han är rätt person. Söderströmn skickas nu ”hem” med beskedet att ”han var väl bra, men inte riktigt vad vi tänkt oss – i alla fall inte just nu”. Så brukar det ju låta efter inte helt lyckade provspel. Det är sällan som man från klubbens sida är negativ till sina provspelare. Det ingår väl så att säga i provspelets oskrivna regler att man skall uttala sig positivt oberoende av vad man egentligen tyckte.

– Tim är inte avskriven. Men vi tittar även på andra spår. Därför kommer vi inte att lämna något besked just nu, säger Magnus Sköldmark till NA:s Anders Uddling.

NA: ÖSK avvaktar med anfallare

Jag undrar om det här andra spåret kan ha något med Pär Ericssons framtid att göra. Ericssons låneperiod går mot sitt slut, men ÖSK och Kalmar FF/Pär Ericsson verkar inte ha kommit överens om hur fortsättningen skall se ut. I normala fall borde han väl ha skickats tillbaka till Kalmar när ÖSKarna återvände från sin novembersemester. Men han har fortsatt att träna med truppen, vilket känns lite onödigt om han ändå skall lämna den inom kort.

Att det sker någon slag förhandling eller om man skall kalla det för diskussion tyder Sköldmarks: ”Lite senare i veckan kan jag kanske veta mer i den frågan” på.

Ericsson själv verkar dock inte säker på att det blir vare sig Kalmar FF eller ÖSK han kommer att representera nästa säsong. Han rapporteras nämligen just nu vara i Jönköping för att bekanta sig med den stadens nypromoverade allsvenska lag. JSödra är ju i akut behov av en målgörare efter det att Fredrik Olsson som var deras bästa målgörare (17 mål!) under uppflyttningssäsongen valt att stanna kvar i Superettan i Halmstad BKs klubbdress.

JNytt: Meriterad anfallare besökte J-Södra

Med två intressenter för Ericsson förbättras rimligen både Kalmars och Pärlans förhandlingsposition. Fast Kalmar vill kanske helst av allt bara bli av med hans lönekostnader och har inte så mycket att sätta emot. Har man en gång lånat ut en spelare blir förhandlingspositionen automatiskt mycket svagare. Utan att veta så mycket om JSödras ekonomiska sits har jag en känsla av att de borde vara mer intresserade än vad ÖSK är och därför också kunna erbjuda bättre villkor till spelaren.

Under tiden i Halmstad.
HBK verkar inte vara nöjda med att enbart ha knutit Fredrik Olsson till sig. Expressens sydligaste utgåva Kvällsposten rapporterar nämligen, att hallänningarna nog skulle vilja dra nytta av Marcus Podes tjänster. Det säger i alla fall deras tränare Jan Jönsson till tidningen.
– Det är en bra typ som kan vara både anfallare och ytter. Jag vill inte kommentera det så mycket mer än att vi är intresserade av ytterligare folk framåt, enligt HBK-tränaren Jönsson.

Mycket tydligare än så kan man väl inte bli så här i silly-tider. Bra för övrigt för HBK att de redan skaffat sig en riktig målgörare.

Kvällsposten: HBK är intresserat av Marcus Podes tjänster

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.