Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Almebäck återvänder till Brøndby

Är det åter dags att söka en ny klubb för Michael Almebäck.
Michael Almebäcks ettåriga utlåningsperiod hos Esbjerg går nu mot sitt slut. En match återstår för klubben, men i den får han inte spela på grund av en gulkortsavstängning. Av hans kontraktsperiod med Brøndby återstår det sedan ett halvt år, men det skulle inte förvåna mig om han lämnar den danska klubben redan under vinterfönstret om Brøndby kan finna någon som vill ta över honom eller om han kan köpas loss från sitt kontrakt.

Tipsbladet: EfB sender Almebäck retur til Brøndby

Hos Esbjergs supportrar verkar man vara lättade att låneperioden är över att döma av ett antal inlägg i ett supporterforum.

Bold.snak: Esbjerg sender Almebäck til Brøndby

Det spekuleras ibland om att ÖSK skulle kunna vara intresserade av att få tillbaka sin tidigare mittback. Förhoppningsvis ligger det inte någon sanning i dessa spekulationer. Almebäck är begränsad som fotbollsspelare. Någonting som han under tiden i ÖSK kunde skyla över med sin fysik och snabbhet, men som i mer krävande fotbollsmiljöer blir uppenbart. Varken i Belgien eller i Danmark lyckades han etablera sig som ett förstaval i de klubbar han representerade utan med tiden verkar det mesta ha handlat om att göra sig av med honom redan innan hans kontraktsperioder gått till ända.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.