Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Berisha får lämna Gefle

Det blev bara ett år i Gefle för Ilir Berisha.

Det blev bara ett år i Gefle för Ilir Berisha.


Gefle IF har idag gått ut med vilka spelare som får lämna klubben. En av de som inte får fortsätta är ÖSKs föredetting mittbacken Ilir Berisha. Något förvånande eftersom det hävdades från Gefles sida att det var ett tvåårskontrakt han skrev på i våras. Men det fanns väl någon slags hemlig option där som ingen vetat om.

Berisha togs in till Gefle som en säkerhetslösning på grund av Anders Wikströms sjukdomsproblem. Wikström verkar inte ha blivit bra, men speltiden blev ändå begränsad när klubben föredrog andra alternativ.

Det blev bara sju matcher för Gefle, varav tre från start. Hans sista match med klubben spelades in den sista omgången mot Åtvidaberg. Då var han med från start och med ett nickmål i slutet av den första halvleken kvitterade han ÅFFs ledning.

Det framkom aldrig riktigt varför ÖSK inte ville förlänga Berishas kontrakt, när det gick ut efter säsongen 2014. Möjligen kan det ha varit så att man ansåg, att Berisha var för skadebenägen för att man skulle vilja satsa på honom i en storleksmässigt reducerad trupp, som egentligen inte ”har råd” med några långtidsskador.

Gefle IF: Truppförändringar i Gefle IF
Gefle Dagblad: Åtta spelare lämnar allsvenska Gefle IF

Statistik Berisha

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.