Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ingen fortsättning för Pode

Det blir ingen fortsättning hos ÖSK för Marcus Pode.

Det blir ingen fortsättning hos ÖSK för Marcus Pode.


I förmiddags kunde vi läsa, att Samuel Mensah kommer att lämna ÖSK efter innevarande säsong. Nu på eftermiddagen står det klart att inte heller Marcus Pode kommer att få fortsätta i ÖSK. Inte heller det är någon större överraskning. Sånär som på en fantastisk höst förra året har hans insatser i ÖSK varit av det beskedligare slaget. Laglojal med hyfsad speluppfattning och ett bra tillslag på boll, men tyvärr lite sävlig och omständlig i sin aktion.

Pode lånades in från Mjällby sommaren 2013 till ett ÖSK som då jagade en plats i Allsvenskan men han gjorde väl inte så mycket väsen av sig. Ett viktigt mål i en bortamatch mot Varberg har dock fastnat i minnet. De flesta räknade väl med att han skulle återvända till Mjällby efter säsongen, men ett underligt optionsvillkor gjorde att han kontrakterades för ytterligare två år. ÖSK har väl aldrig riktigt förklarat hur det hela gick till, men många blev förvånade när det stod klart att han skulle få fortsätta.

Nu har dock hans tid hos ÖSK kommit till vägs ände och när han lämnar truppen kommer han inte att lämna något större hål efter sig.

Spelardata för Marcus Pode från elitefootball.com.

Spelardata för Marcus Pode från elitefootball.com.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.