Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Hasani till Sundsvall

Shpetim Hasani skall göra mål för GIF Sundsvall (hoppas man i Medelpad).

Shpetim Hasani skall göra mål för GIF Sundsvall (hoppas man i Medelpad).


GIF Sundsvall meddelar idag, att de skrivit ett kontrakt på ett och ett halvt år med ÖSKs föredetting Shpetim Hasani.  Förhoppningen är att han skall hjälpa Giffarna med målgörandet i kampen om att undvika nedflyttning till Superettan.

Hasani kom till ÖSK sommaren 2012 då han (väl) köptes loss från IFK Norrköping. Under år 2013 då ÖSK spelade i Superettan var han lagets ledande målskytt och stod bland annat för det matchavgörande målet på straff i ”uppflyttningsmatchen” i Ljungskile. Hans tid i ÖSK fick sedan ett abrupt och oväntat slut sommaren 2014. Efter det att Per-Ola Ljung lämnat och Alexander Axén tagit över var det i princip färdigspelat för Hasani. Inbytt vid ett enda tillfälle under Axén stod det väl klart att han inte längre ansågs tillhöra lagets nyckelspelare. Hans övergång till polska  Gornik Leczna underlättades av att ÖSK släppte honom utan att begära någon ersättning trots att han fortfarande var kontraktsbunden.

I sin polska klubb verkar han ha hamnat någonstans mellan startelva och avbytarbänk. Han startade i 13 matcher och blev inbytt i 16. På de matchernag gjorde han 5 mål och 3 målgivande passningar.

GIF Sundsvall: Anfallaren Shpetim Hasani klar för GIF Sundsvall

Shpetim Hasani (Foto: GIF Sundsvall)

Shpetim Hasani (Foto: GIF Sundsvall)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.