Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Jamaikansk anfallare förstärker (?) ÖSK

Michael Seaton (Foto: D.C. United)

Michael Seaton (Foto: D.C. United)

ÖSK skriver på sin hemsida, att man gjort klart (som det brukar heta) med den 19-årige anfallaren Michael Seaton. Enligt klubben har han landslagsmeriter. Han tillhör MLS-klubben D.C. United men har under de senaste säsongerna varit utlånad till Richmond Kickers. Han kommer till ÖSK på lån under den kommande säsongen.

Spelardata från Eliteprospects.

Statistik för Michael Seaton.

Statistik för Michael Seaton.

Det här känns väl inte direkt som en ersättare för den kraftfulle Alhassan Kamara utan mer som en talang som kanske så småningom kan blomma ut.

Jamaicas FIFA-rankning.
Eftersom Seaton redan har spelat en del matcher för Jamaicas landslag kan det vara intressant att se hur FIFA rankar det landslaget. De ligger för närvarande på 76:e plats i världsrankningen. Som en jämförelse kan nämnas att Sverige rankas som nr 45, Norge som nr 70 och Finland som nr 70.

Seaton, som ännu inte fyllt 19 (men han gör det snart), har redan spelat 11 A-landskamper för Jamaica. Det är imponerande.

NA: Seaton: ”Jag hoppas att skina i Örebro”

Youtube: Michael Seaton GOALS

NA: Axén: ”Samma spelartyp som Crespo”

NA: Här är ÖSK:s sista minuten-lån (video)

2 kommentarer – kommentera

ÖSK

Det finns gott om unga talanger i ÖSK, kanske vore läge att ge dem chansen först? Och istället som bloggen noterat satsar på en ersättare som är ”färdig” till Kamara

Mackan

Håller med om att talangerna måste få speltid och känna på allsvenskan. Men mig veterligt finns det ingen spelartyp i U-lagen, för närvarande som riktigt har de kvaliteter som jag tror Axén vill se jämte Kalle eller Pode på topp. Dvs en snabb och rivig djupledsanfallare. Kanske David Holm vore ett bra alternativ för en sådan roll, mycket synd med hans skadeproblem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.