Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Helsingborg lånar Ajdarevic

Igår började det ryktas om att ÖSKs föredetting Astrit Ajdarevic skulle kunna vara på ingång till Helsingborgs IF. Idag bekräftas detta, men med tillägg att det bara rör sig om ett lån fram till sommaren. Astrit har haft svårt att etablera sig i Standard Lieges spelartrupp och redan förra året lånades han ut. Då var det den engelska andranivåklubben Charlton som drog nytta av hans kunnande. Den engelska klubben har för övrigt samma ägare som Standard Liege varför den utlåningen så att säga kunde kallas för en familjeaffär.

Att det den här gången endast handlar om en begränsad utlåning för en halv säsong förvånar. Antingen är det så att Helsingborg inte kan (eller vill) låna honom längre innan man undersökt hur väl han passar in i deras nuvarande lagbygge. Men det kan även vara så, att Standard Liege inte vill sträcka sig längre. Astrit har kontrakt till sommaren 2016 och belgarna hoppas kanske på att han skall göra så bra ifrån sig att han kan säljas i sommar. Tillräckligt bra för spel i den belgiska ligan anser man uppenbarligen inte att han är.

Enligt fotbollskanalen har Helsingborg en option att köpa ut honom i sommar. Tills dess är det faktiskt Liege som står för huvuddelen av hans lön.
Tillägg: Enligt Helsingborgs Dagblad finns det ingen option att köpa honom. Astrit vill fortsätta utomlands och hoppas kunna göra avstamp med hjälp av sin tid i Helsingborg.

Hade ÖSK kunnat göra samma lån? Ja förmodligen. Men med ett centralt mittfält där Nordin Gerzic och Robert Åhman Persson har första-tjing på speltid är det svårt att se var Astrit skulle passa in.

Tomas Nilsson (Helsingborgs Dagblad): En deal Larsson var skyldig att ta
Fotbollskanalen: HIF:s Ajdarevic-klipp – betalar bara 30 000 i lön
Fotbollskanalen: Ajdarevic klar för HIF – ansluter till träningslägret
Helsingborgs Dagblad: Larsson egna ord om värvningen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.