Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Irak med Ahmed Yasin till semifinal i Asian Cup

Irak besegrade Iran i en ytterst dramatisk match i de asiatiska mästerskapen. Ställningen vid full tid var 1-1 efter det att Ahmed Yasin utjämnat efter 56 minuters spel. Trots en man mer på planen under hela den andra halvleken lyckades inte Irak avgöra matchen till sin fördel under ordinarie matchtid.

I förlängningen tog Irak ledningen två gånger bara för att se Iran kvittera. För Ahmeds del var det färdigspelat vid sidbytet i förlängningen. Efter förlängningens slut var ställningen 3-3 och matchen fick alltså lov att avgöras genom straffsparksläggning. Efter 8 straffar stod Irak som segrare.

Matchfakta.

I semifinalen som spelas på måndag kommer Irak att möta Sydkorea.

NA: Yasin stor hjälte för Irak
The Guardian: Iraq beat Iran on penalties to settle classic Asian Cup encounter
Ahmed Yasins 1-1 mål

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.