Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Asian Cup: Yasin inbytt i förlusten mot Japan

Det irakiska landslaget spelade tidigare i dag sin andra gruppspelsmatch i de asiatiska mästerskapen. Motståndare var Japan och matchen slutade med en japansk vinst med 1-0. Ett efter omständigheterna hyfsat resultat för Iraks del mot ett lag som många anser vara huvudfavorit till slutsegern.

ÖSKs Ahmed Yasin fick precis som i den första matchen starta på bänken. Han blev sedan inbytt i den 67:e minuten. Matchen TV-sändes inte (i Sverige) så det går inte att ha någon uppfattning om hur han skötte sig. Enligt den officiella statistiken hade han 9 bollkontakter med 1 skott på mål och 7 passningar, vilka alla nådde sin adress.

För Irak återstår nu ett möte med Palestina – gruppens svagaste lag. Samtidigt ställs Iraks konkurrent Jordanien mot Japan. I dagsläget har båda länderna tre poäng. Irak som möter svaga Palestina bör ha goda chanser att gå till slutspel.

Den tredje omgångens matcher spelas på tisdag och det verkar inte som om de heller kommer att TV-sändas av Eurosport, som har sändningsrättigheterna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.