Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Medlemsinsamling

ÖSK gick igår ut med ett upprop till sina medlemmar och supportrar med en önskan om ekonomisk hjälp för att stärka spelartruppen inför den kommande säsongen. Förhoppningen är att man skall kunna få in 500.000 kr och med hjälp av dessa pengar utöka truppen med en eller rent av två spelare.

Jag kan väl inte förneka att Bloggen lyfte på ett ögonbryn, då epostmeddelandet damp ner i brevlådan. Den här typen av förfrågningar brukar ju normalt vara populära då en idrottsförening har kronofogden på ingång på grund av obetalda löneskatter eller arbetsgivaravgifter. I det här fallet verkar det dock som om själva initiativet till insamlingen inte kommer från en utblottad förening (eller snarare aktiebolag) utan från en grupp supportrar, som hört sig för om det är något de kan hjälpa till med. En förfrågan som ÖSK nappade på – antagligen med tanken att ”går det så går det”. Pengar är som bekant något en idrottsförening aldrig kan få nog av.

Att man sedan valt att genomföra själva insamlingen i ÖSK Elitfotbolls namn har nog med trovärdigheten att göra. Det känns nog bättre för de flesta att betala in pengarna till ÖSK än till någon okänd betalningsmottagare som i princip skulle kunna vara vem som helst och göra vad som helst med inkomsterna.

ÖSK: ÖSK vill bygga topplag tillsammans med supportrarna
SR P4 Örebro: P4 Eftermiddag (Från min. 23:35 till 29:00)

Insamling

Klicka på bilden för att komma till insamlingssidan.

Ett intressant initiativ, tycker Bloggen, som konstaterar att redan efter ett dygn har drygt 25 % av insamlingsmålet uppnåtts. 86 supportrar hade då tillsammans bidragit med nästan 134.000 kr.

Man skall dock ha klart för sig att även om insamlingsmålet nås, så kommer det inte att få en dramatisk betydelse för lagets spelarbudget. Beloppet räcker väl till att betala en medelgod allsvensk spelare under ett år. (Med en lön på 30.000 plus sociala kostnader). För att skapa det ekonomiska underlag som är nödvändigt för att ”säkra” positionen som ett allsvenskt topplag behövs det betydligt mer. En omsättningsnivå på 80 – 100 mkr krävs, brukar ÖSK säga, för att man långsiktigt skall kunna vara med och slåss om platserna i den allsvenska tabelltoppen. I dagsläget omsätter ÖSK ca. 50 mkr.

Nu är det ju i och för sig inte säkert att hela beloppet ograverat kommer att användas för att engagera en spelare. Man skulle även kunna tänka sig, att det används till att toppa upp någon eller några löner så att det blir möjligt för ÖSK att attrahera bättre (dyrare) spelare till truppen. Förmodligen ett bättre sätt att använda de insamlade pengarna.

1 kommentar – kommentera

KING

Pengarna är tänkt att användas till sign-on.

Lön för de spelare som ÖSK är intresserade av ryms inom budget och äventyrar inte ekonomin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.