Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Almebäck vill tillbaka

Almebäck på den gamla goda tiden i Örebro.

Almebäck på den gamla goda tiden i Örebro.

NA har talat med Michael Almebäck som är i Sverige på julledighet. På den i sammanhanget naturliga frågan om han möjligen skulle kunna vara på väg tillbaka till ÖSK, svarar han.
– Fotbollsmässigt hade jag min bästa tid i ÖSK och jag skulle inte ha något emot att spela där igen. Om det sedan blir nu, om två år eller inte alls, det får vi se.

Ja, Almebäck är nog i dagsläget benägen att ta i princip vad som helst. Han verkar nämligen vara väldigt långt från speltid i Brøndby. I den nu pågående säsongen där man spelat 17 matcher har hans insatser inskränkt sig till en bänkplats vid 6 tillfällen. Den senaste ligamatchen han spelade ligger faktiskt så långt tillbaka som i början av april. Sedan dess har han varit i bästa fall bänkad så när som en europacupmatch mot hans gamla lag Club Brugge. Då gick det av allt att döma inget vidare. Situationen påminner alltså en hel del om hur det gick i Belgien hos Club Brugge.

Redan i somras spekulerades det om att han skulle kunna vara på väg bort. men då blev det inget klubbyte. Med tanke på att han nog har en rätt bra lön är det förmodligen inte så svårt att få Bröndby att släppa honom. Att köpa loss honom är nog ingenting att fundera på i dagsläget med tanke på att ÖSKs ekonomi verkar vara rätt pressad. Dessutom vet man ju faktiskt inte om han håller samma klass som då han spelade för ÖSK för några år sedan. Ett halvårslån med en option att ta över honom till hösten skulle kanske kunna vara en tänkbar väg att ta in honom i truppen utan att behöva riskera så mycket mer än hans lön under ett halvt år.

I Bröndby verkar det som om han huvudsakligen spelat (då han spelade) högerback. Men efter att man fått in en högerback med bättre offensiva kvaliteter har han varit bänkad.

NA: Almebäck: ”Spelar gärna i ÖSK igen”
JydskeVestkysten: Skuffet Brøndby-back har det hårdt

Statistik (Soccerway)

Statistik (Soccerway)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.