Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

IFK Göteborgs lagbygge

IFK Göteborg började träna idag och Göteborgs-Posten har givetvis skrivit en del om detta. För ÖSKs supportrar är det för ovanlighetens skull intressant att följa vad som sker på Kamratgården. Klubbens nye tränare Jörgen Lennartsson siktar på en klassisk 22-mannatrup – alltså med två namn för varje position.

I dagsläget räknar man in 18 etablerade spelare i sin trupp. Beträffande spelarna som är av intresse för ÖSK kan man konstatera, att det än så länge ser rätt tunt ut på det centrala mittfältet. För detta skall väl Göteborg ha fyra namn – i dagsläget har man bara två: Gustav Svensson och Nordin Gerizic. Klubben skulle alltså behöva ta in ytterligare tre centrala mittfältare innan de kan konstatera att Nordin är överflödig sett ur deras synvinkel.

När det gäller Daniel Sobralense har tidningen/klubben (?) satt upp honom som högerbräddare tillsammans med Martin Smedberg-Dalence.

IFK Göteborg behöver således värva en hel del spelare innan Gerzic och Sobralense kan betraktas som ”överflödiga”.

Göteborgs-Posten: I dag börjar Lennartsson träna Blåvitt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.