Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Ungdom förstärker på ledarsidan

I gårdagens papperstidning kunde man läsa om hur ÖSK Ungdom i samarbete med ÖSK Fotboll kommer att organisera sina U-trupper under nästa år.

Nya i organisationen är Arne Skotte och Gustaf Lundholm, vilka till att börja med kommer att ta ansvaret för talangträningen för U13, alltså för spelare födda -02. Året därpå kommer de sedan att få ansvaret för den U14-trupp, som då bildas. Både Arne och Gustaf ansluter från Karlslunds IF. Arne har varit verksam där under många år med spelarutveckling och i flera olika positioner. Nu senast som rekryteringsansvarig. Gustaf tog över ansvaret som assisterande tränare för KIFs A-lag inför säsongen efter det att hans knä slutgiltigt lämnat ett negativt besked beträffande möjligheten att spela A-lagsfotboll.

U14-truppen kommer nästa år Håkan Juhlin att ansvara för.

Magnus Samuelsson har varit och fortsätter som tränare för 00-orna, alltså nästa års U15-trupp.

För U16, som nästa år huvudsakligen rekryteras från åldersgruppen P99, blir det en ny huvudman. De lämnar ÖSK Ungdoms organisation och ansvaret för den truppen tas över av ÖSK Fotboll. Vem som tränar dem är inte klart, men deras nuvarande tränare Ted Larsson kommer det i alla fall inte att bli. Det skriver han på lagets hemsida.

Att U16 förs över till ÖSK Fotboll kan möjligen vara ett tecken på att Svensk Elitfotbolls 16-årsserier är på väg att dras igång. Det spekuleras ibland om att detta är något man skulle vilja se från SEFs sida. ÖSKs U16-lag har under de senaste åren deltagit i den regionala serien som administreras av ÖLFF. Helt lyckat har detta inte varit eftersom spelstyrkan hos de olika lagen varierar en hel del. En renodlad SEF-seie för lagen från Allsvenskan och Superettan skulle onekligen ge matcher mot bättre motstånd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.