Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Landslagsuppdrag under fotbollssemestern

Det är inte bara Jacob Rinne som skall iväg på landslagsuppdrag medan övriga truppmedlemmar tar semester. Även Ahmed Yasin och Alhassan Kamara är uttagna till sina respektive landslag.

Ahmed Yasin reser till Saudiarabien för deltagande i Gulfcupen. Iraks motståndare i gruppspelet är Förenade Arabemiraten, Kuwait och Oman. Ettan och tvåan i grupperna går sedan vidare till ett slutspel. Gruppspelet avgörs den 14:e, 17:e och 20:e november. Slutspelet avgörs sedan mellan den 23:e och 26:e november.

I januari månad deltar Irak sedan i de asiatiska mästerskapen och det är väl sannolikt att Ahmed blir uttagen även till dem. Irak har lottats in i en grupp som även innehåller Japan, Jordanien och Palestina. Gruppspelsmatcherna avgörs mellan den 12:e och 20:e januari. Kvartsfinalen spelas den 22/23 januari, semifinaler 26/27 januari och medaljmatcherna den 30 och 31 januari.

Alhassan Kamara är uttagen till de två återstående matcherna i Sierra Leones försök att kvalificera sig till de afrikanska mästerskapen. De försöken får väl anses som misslyckade redan efter 4 av de sex gruppspelsomgångarna. Sierra Leone ligger sist i gruppen med endast en poäng. De matcher som återstår att spela är mot Elfenbenskusten (14 november) och det land som i Sverige kallas Kongo-Kinshasa (alltså stora Kongo). Den senare matchen spelas den 19 november.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.