Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Walker till Djurgården

Den här veckan har det ryktats en del om att GIF Sundsvalls lagkapten Kevin Walker lämnar medelpadingarna för Djurgårdens IF. FotbollDirekt rapporterar nu, att övergången nu är klar och att det blir ett treårskontrakt för Kevin hos Djurgården.

Kevins fotbollskarriär inleddes i Håkan Juhlins Talangtrupp. Så småningom blev det en plats i A-truppen åcn om hans matchtid i A-laget begränsades till två matcher i Superettan under uppstigningsåret 2006 samt fyra allsvenska året därpå. I samma veva som hans far Patrick Walker fick lov att lämna tränarskapet för ÖSK gick Kevin till AIK, där han dock hade svårt att göra sig gällande. En allvarlig sjukdom (blodförgiftning med bieffekter) gjorde väl att han aldrig kunde göra sig själv rättvisa under de åren. Det var först i GIF Sundsvall dit han gick sommaren 2011, som han kunde realisera sin fulla potential som fotbollsspelare (och sångare).

Kevin Walker med lagkamrater i ÖSKs talangtrupp.

Kevin Walker med lagkamrater i ÖSKs talangtrupp.

Bloggen har tyvärr inga egna foton på Kevin från hans tid i ÖSK, men har ändå lyckats gräva upp ovanstående lagbild från år 2005. Rätt intressant faktiskt med tre spelare som så småningom i större eller mindre omfattning blev allsvenska.

Bakre raden: Ulf Emanuelsson (lagledare), Niklas Anttonen, Viktor Bengtsson, Kevin Walker, Iman Shams, Martin Bengtsson, Joakim Reithe, Philip Öhlund, James Frempong, Moses Reed, Håkan Juhlin.
Mittraden: Tommy Ohlsson (assisterande tränare), Mazdak Sarafsadeh, Gustav Gustavsson, Svante Dahlqvist, Stefan Ehn, Niklas Lönnqvist, Joakim Gren, JSimon Hartman, Mattias Norgren, Lars-Erik Anttonen (målvaktstränare).
Främre raden: Jacob Nilsson, Fedja Jelecak, Anton Ahlén, Jonas Persson, Jonas Olofsson, Daniel Lundberg, Daniel Andersson, Sandro Pavicevic, Pontus Brunzell

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.