Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Elitfotboll presenterar ny VD

ÖSK Elitfotboll kallar till ett informationsmöte kl. 14:00 idag, då företagets nya VD kommer att presenteras. Vem det kommer att bli har man från ÖSKs sida lyckats hemlighålla in i det sista. Inga mer eller mindre välgrundade spekulationer, gissningar eller påståenden från lokalpressens sida med andra ord.

Av ordalydelsen i ÖSKs Inbjudan till pressträffen framgår väl mellan raderna, att man inte i första hand kommer att presentera en person med fotbollsbakgrund (även om det givetvis inte är en nackdel). ÖSK skriver: ”Goda ledaregenskaper och bevisad erfarenhet av att skapa ekonomisk tillväxt och att utveckla varumärken har varit viktiga kriterier”. Med tanke på den uttalade ambitionen ”att göra ÖSK till ett lag som ständigt aspirerar på en allsvensk topplacering med SM-guld och Europaspel” (och mot bakgrund av konkurrensen från Örebro Hockey), så kommer förmågan att växa ÖSKs intäkter att vara avgörande om den ambitionen skall kunna uppfyllas.

För att skapa en tillräckligt stark organisation som trovärdigt och på allvar kan utmana i sverigetoppen skulle nog intäkterna behöva att minst fördubblas. Så nog kommer den nye VDn att ha en hel del att ta tag i.

ÖSK: ÖSK kallar till presskonferens

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.